Det första intrycket räknas.
Oundvikligen får du bara en chans att förmedla det önskade intrycket. Därför säger sidan “Om mig” på din webbplats mycket om hur du arbetar och hur du gillar att presentera dig själv. Många besökare kommer först att granska din “Om mig”-sida noggrant – särskilt om en framträdande länk pekar på den eller om din webbplatsstruktur är ganska tydlig överlag.
Passa på att göra det bästa av det!
Nedan har vi samlat några tips för att skapa effektiva “Om mig”-sidor och visar dig några exempel på effektiva och inspirerande Designs relaterade till detta.
Bortom första intrycket, denna sida erbjuder dig möjligheten att hålla intresserade parter på webbplatsen. Låt inte dina besökare försvinna därifrån till Twitter eller ett annat socialt nätverk bara för att ta reda på mer information om dem. På sidan “Om mig” kan du presentera din expertis och skriva specifikt om vad som intresserar dig personligen. Det är viktigt att uttrycka din tillgänglighet på detta sätt.
Table of Contents
Tips och tricks för den perfekta “Om mig” sidan
Lita på dina styrkor– Är du designer, låt dina illustrationer tala för sig själva. Å andra sidan, om skrivande är mer din grej, se till att innehållet på din webbplats också speglar det.
Det övergripande konceptet är en mycket avgörande faktor.
Om du har ett särskilt tillvägagångssätt i åtanke att lägga bakom din sida, se till att du följer detta koncept över hela linjen.
Om du redan har fått dina besökares uppmärksamhet och kan väcka ett närmare intresse hos dina besökare genom din webbplats är steget med konvertering (t.ex. registrering av nyhetsbrev, köp etc.) inte långt borta. Nyfikenhet väcks ofta framgångsrikt av ett sammanhängande koncept. Sammantaget ska design och koncept såklart komplettera varandra.
Designen är bara så bra som konceptet bakom.
Försök inte för mycket för att sälja in dig själv bra.
Försök inte för mycket… speciellt när du försöker vara rolig. Om du inte har något humoristiskt i huvudet, gör det inte (förutom att du är en professionell komiker, förstås).
Gör inte en avhandling av det – innehållet ska vara lätt att läsa. Du kan när som helst erbjuda intresserade besökare mer information. Du kan uppnå detta å ena sidan genom att länka till relaterade ämnessidor, å andra sidan med hjälp av ytterligare innehåll på ytterligare flikar, eller genom att tillhandahålla ytterligare innehåll som en nedladdning.
Kontrollera det skriftliga innehållet noggrant personligen och be sedan tredje part att samvetsgrant ta över redigeringen enligt fyraögonprincipen.
Gör det konsekvent – bestäm ett perspektiv som du vill ta när du skriver dina texter, vare sig det är mer personligt “jag”- eller “vi”-formen, eller snarare en ganska opersonlig adress – huvudsaken är att du håller kursen!
Låt andra skriva åt dig– Om du aldrig har hanterat innehållet i din ” Om mig”-sida eller skäms till och med över att skriva den, be bara en vän eller kollega att göra det åt dig (du är naturligtvis välkommen att ge tillbaka tjänsten när som helst).
Tänk alltid på gott uppförande– helst är detta alltid i ett balanserat förhållande mellan en vänlig och tillgänglig natur och ett professionellt utseende.
Gör inte dina läsare upprörda – undvik alla nedlåtande sätt och anta inte att dina besökare har minst samma kunskapsnivå och en analog förståelse för dina förklaringar som dig själv.
Använd professionella bilder där det är möjligt – Du skapar ett mycket bättre första intryck av dig själv. Gråskalabilder är ett populärt alternativ om du inte har professionellt skapat bildinnehåll själv.
Innehållsidéer för din Om mig-sida
- Dina prestationer och erfarenheter samt speciella landmärken som skiljer dig från andra
- Varaktighet och period av din aktivitet i vissa områden
- Dina professionella och personliga intressen
- Din Karriär upp till ditt nuvarande verksamhetsområde (även med en förklaring av hur det gick till, till exempel ett jobbbyte)
- Personligheter eller varumärken som du har arbetat tillsammans med – visa referenser och låt andra tala för dig (sökord : Rekommendationer)
Var kreativ med din presentation – använd grafer , diagram, illustrationer, karikatyrer, professionella och underhållande foton och till och med videor för att få fram din poäng.
Din Om mig-sida kan dra nytta av en direkt uppmaning (call to action), så tänk på det vad är idealiskt nästa steg för besökarna.
Ska de få en uppfattning om ditt arbete? Eller snarare internalisera din produkt- och prisportfölj? Eller ska de kontakta dig direkt? Se till att du gör det klart vart besökaren ska gå härnäst.