Varför du behöver optimera laddningstiden för din webbplats – Guide

Hastigheten med vilken ditt innehåll visas är en avgörande faktor för om besökarna stannar eller lämnar, eftersom vi surfare i allmänhet är otåliga och inte vänta länge.

Du har max fyra sekunder på dig, annars kommer du att förlora cirka 75 % av dina potentiella besökare! Och konsekvenserna av detta är förödande…

Konsekvenserna av en långsam webbplats

  • Dina besökare hoppar av.

Utan besökare är din hemsida i princip ingenting värd, det tror jag att vi är överens om. Så det måste vara ditt intresse att stödja dem i deras sökande efter information (eller underhållning, eller vad de nu vill ha av dig). Att göra det lättare för dem att komma åt ditt innehåll – det vill säga snabba upp det – är självklart.

  • Dina besökare är partiska.

Måste dina besökare vara uppe sent och vänta på ditt innehåll blir de snabbt otåliga. Det sätter press på humöret. Om de håller ut och väntar tills din sida äntligen har laddats är de redan på dåligt humör. Det är extremt svårt att övertyga dem om eller genom ditt innehåll!

  • Dina besökare agerar inte och går snabbare.

Om du har “tur” kommer dina besökare att skumma igenom din blogg eller kanske till och med klicka på en länk. Som regel lämnar de dock din webbplats utan att interagera (dvs. din konverteringsfrekvens sjunker också) eftersom de redan misstänker att ett klick kommer att kosta dem mer väntetid. Besökstiden minskar, avvisningsfrekvensen ökar och Google inser sakta att något är fel på din webbplats.

Vi designar våra webbplatser i första hand för riktiga människor, men vi bör också optimera dem för sökmotorer, så att våra webbplatser visas så högt som möjligt i resultatlistorna.

Sidhastigheten har under några år varit en faktor som påverkar vår sökrankning. Att accelerera webbplatser är oerhört viktigt. Snabbare webbplatser ger nöjda användare. PageSpeed ​​​​blir en rankningssignal.

4 verktyg för att testa laddningstiden på din webbplats

Är du inte själv expert och inte säker på hur du ska ta reda på om din webbplats laddas snabbt, det finns ett antal verktyg tillgängliga online som kommer att göra just det åt dig.

Våra favoritverktyg är:

Google Page Speed:

Skillnaden mellan är särskilt användbar i analysen. Mobil och Desktop och å andra sidan mellan hastighet och Användarupplevelse. Detta underlättar steg-för-steg-optimering för specifika aspekter av din webbplats. Att nå ett värde på 100 är verkligen inte lätt, men det är inte heller omöjligt.

WebPagetest är ett mer nummerdrivet verktyg som ger dig insikter om laddningstiderna för olika delar av din webbplats, om tiden tills din webbplats är fulladdad, storleken på de inlästa filerna eller antalet gjorda förfrågningar.
Det finns definitivt svagheter som behöver undersökas närmare!

GTmetrix analyserar sidhastigheten och utvärderar din webbplats med Yahoo YSlow. I grund och botten är båda desamma, bara mätt med olika mätvärden.

Pingdom: Webbplatshastighetstestet mäter liknande kriterier som de tidigare verktygen och presenterar resultaten i en mycket tydlig form.

Optimering av webbprestanda är ett framgångskriterium

En högpresterande webbplats säkerställer ger besökarna en bättre användarupplevelse, en bättre varumärkesimage och sökmotorrankning och naturligtvis en högre ekonomisk vinst genom att öka konverteringsfrekvensen.

Faktorer att optimera:

  • Minska serverns svarstid (byt webbhotell vid behov)
  • Aktivera webbläsarcache
  • Optimera bilder och överför vid behov till en extern ( Outsourca sub-)domän.
  • HTML, CSS & Reducera och optimera JavaScript och några till, gilla-listor dem på sidan i följande infografik

Som WordPress-användare finns det några användbara verktyg för att automatisera optimeringen av din webbplats. Två av de mest populära är W3 Total Cache-plugin och, när det gäller bilder, Hammy-plugin.

Nu är det din tur: Testa din webbplats !

Leave a Comment