Twitter för Företag – Twitter Marknadsföringsstrategi

Det finns en oändlig mängd olika sociala medieplattformer för företag att välja mellan.

Men den enorma potentialen hos mikrobloggtjänsten Twitter ignoreras av många företag. Varför? Förmodligen för att de inte förstår den, inte ser möjligheterna och inte vet det från konkurrenterna eller marknaden.

Bara för att dina konkurrenter inte twittrar betyder det inte att du inte bör göra det. Eftersom även intresserade och potentiella kunder finns där. Följande guide visar dig hur du gör detta…

Twitter har över 100 miljoner aktiva användare, vilket gör det till en av de största plattformarna efter Facebook av den sociala webben. Här är några effektiva marknadsföringstips och vad du bör tänka på när du ska använda Twitter.

Främja andra

En början är erkännandet av så kallade “influencers”, det vill säga personer som skriver om ämnen som är relevanta för företaget. Detta inkluderar inte bara de stora hajarna, utan även privatpersoner, byråer och bloggare. Det är vettigt att börja med att följa dem och marknadsföra deras meddelanden, d.v.s. “retweeta”, svara på dem eller diskutera dem. Detta ökar din egen synlighet och de första kontakterna tas.

Gå med i Twitter-chattar

Chattar erbjuder fördelen med direkt kommunikation. Relevanta ämnen kan diskuteras och det finns ett mervärde för båda sidor. Dessutom knyts nya kontakter på detta sätt.

Kvalitet och personlighet

Precis som på andra plattformar är kvaliteten och äktheten hos det publicerade innehållet också avgörande på Twitter.

Använd interaktionsalternativ

För att öka andras uppmärksamhet kan det vara till hjälp att uppfatta varje möjlighet till interaktion. Vare sig det är en tack-tweet för ett omnämnande, att nå ut till någon som twittrat ett inlägg från företagets blogg, eller bara att delta i intressanta diskussioner.

Verktyg för mer effektivitet

Visst kan processer automatiseras mycket enkelt med verktyg, t.ex. tidsinställd tweeting av inlägg. Den gyllene regeln kvarstår dock att inte överdriva, för då tappar du äktheten. Dessutom bör du kontrollera dess effektivitet med hjälp av övervakningsverktyg.

Att följa dessa steg bör göra det lättare att komma igång på Twitter gå för hand. Dessutom finns det också några saker som du definitivt bör vara uppmärksam på:

  • Underhåll Twitter-konto väl (designbakgrundsbild)
  • Inga direktförsäljningsförsök före första kontakten
  • Balansera följare/följer förhållande (att följa mycket mer än du har följare ger intrycket av någon som bara bryr sig om siffror, d.v.s. follow for follow)
  • Automatiska tweets undviks (håll dig till handskrivna)
  • Balanserad Twitter-ström (ungefär 30 % @svar, 30 % retweets och 40 % dina egna intressanta inlägg, gärna med en länk)
  • Lägg inte upp automatiska “Tack för att du följer” meddelanden eller liknande.
  • Sprid tweets under hela dagen (använd schemaläggningsverktyg)

I grund och botten handlar Twitter om att lägga upp intressanta inlägg och lägga till värde för andra med ditt eget innehåll. Sociala medier handlar helt enkelt inte om “jag” utan om “du” och fördelen för andra. Om du tar dessa tips till dig bör du kunna göra framsteg relativt snabbt.

Leave a Comment